mat ruj nasıl kullanılmalı

Mat Ruj Nasıl Kullanılmalı?

Mat ruj bu sezon kadınların pastel kıyafetler ile kombinledikleri en çok kullanılan ruj çeşidi olmuştur. Ancak bu rujlar dudaklar da mat göründüğü için biraz sert ve keskin görünmesini sağlıyor. Bu da dudaklarınızın olduğundan daha kuru ve pürüzlü görünmesine sebep olabilir. Peki bunu engellemek için mat ruj nasıl kullanılmalı?

Öncelikli olarak biz bayanlar cildimize ve dudaklarımıza iyi bakmalı, mümkün olduğunca peeling ve kremler ile dudaklarımızı koruma altına almalıyız. Bu sağlıklı görünüm kazandıracağı gibi dudaklarımıza uyguladığımız makyajın da dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

Mat Ruj Nasıl Kullanılır Detayları

Mat ruj nasıl kullanılmalı? Sorusuna gelince, dudak mat ruj sürülmeden önce muhakkak nemlendirilerek bir baz uygulanmalıdır. Dolgunlaşan ve pürüzsüz görünen nemli dudağa artık dudak kaleminden yararlanarak makyaj uygulanmaya başlanabilir. Kalem yardımı ile sınırları iyice belirginleşen dudağa uygun fırça ile mat ruj sürülür. Kalem izleri fırça dokunuşları ile yedirilirse görünüm daha doğal ve düzgün olur. Bu şekilde uygulanan mat ruj dudakta dağılmadan daha kalıcı şekilde kullanılır.

Peki mat ruj nasıl kullanılmalı ve hangi makyajı tamamlamalı sizce? Bu denli iddialı dudaklar söz konusu olduğunda göz ve ten makyajı silik ve sade olmalıdır. Tene hafif dokunuşlar ile kusurlar kapatılacak şekilde makyaj uygulanırken hafif bir allık tercih edilmelidir ve gözler buğulu bakışları sağlayacak şekilde hafif renklendirilerek sade bir görünüme sahip olmalıdır.

Koyu Renk Ruj Nasıl Sürülür?Bronz Pudra Sevmeyenler İçin Makyaj Fikirleri ve benzer yazılar için kozmetik ve makyaj kategorimizi inceleyebilirsiniz.

mat ruj nasıl kullanılmalı

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir