Orta Yaş Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır? 2

Orta Yaş Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Cildimiz vücudumuzu kaplayarak koruyan üzerinde tüylerin bulunduğu bir tabakadır. Yaş ilerledikçe bütün vücudumuzda olduğu gibi cildimizde de bir takım sağlık problemleri ortaya çıkar. Orta yaşlar yani 40’lı yaşlarımız ise sağlık sorunlarına en çok dikkat etmemiz gereken yaşlardır. Bu yaşlarda atılan adımlar yaşlılıkta bize iyi veya kötü geri dönüş yapacaklardır. Durum buyken bu yaşlarda yapılan cilt bakımı da bir hayli önem taşıyor bizim için.
Orta yaş cilt bakımı yaşlılık dönemimizdeki görüntümüz için dikkat etmemiz gereken bir detay. Uzmanlar ise bu yaşlar için zaten bizleri uyarıyor. Peki, cildimizin yaşlanmaya ve kırışmaya başladığı bu dönemde cildimize yapacağımız bakımlar nelerdir?

İlk olarak her gün cildimizi su ve cildimize uygun bir sabunla yıkamalıyız. Bu uygulama sadece 40’lı yaşlar için değil hayatımızın bütün evreleri için geçerli olmalı. Yüz yıkamak hem güne zinde başlamamızı hem de yüzde biriken kirlerden arınmamızı sağlar. Yüz yıkamanın yanı sıra dikkat etmemiz gereken bir başka unsursa cildimizde kullandığımız cilt bakım ürünleridir. Kullandığımız cilt bakım ürünleri güvenilir ve cilt tipimize uygun olmalıdır. Son kullanma tarihi geçen ürünler ise asla kullanılmamalıdır.

Cildimizin yaşlılık dönemine daha diri hazırlanması ve kırışıkları daha aza indirgemek için ise cilt maskeleri kullanmalıyız. Bu maskeleri doktor kontrolünde cildimize uygun olarak seçersek daha etkili olacaklardır. Son olarak dan da her akşam yatmadan önce besleyici kremle yüzünüze masaj yaparsak yaşlandığımız da 40’ larımızda görüneceğimiz de bir gerçek.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir