Ten Rengine Göre Makyaj Teknikleri

Ten Rengine Göre Makyaj Teknikleri

Her bayanın en bakımlı ve en güzel hali kesinlikle makyajlı olduğu durumdur. Ancak her makyaj güzeldir diye bir motto kesinlikle yanlıştır. Özellikle ten rengine göre makyaj yapılmadığında, makyaj kişinin yüzünde emanet duracaktır. Bunun en büyük nedeni ise ışık oyunu olan makyajın kurallarına göre uygulanmamış olmasıdır. Makyaj renklendirir ve dolayısıyla ışık yansımalarını azaltmak ya da arttırmak amacı ile yapılan bir uygulamadır. Eğer renk seçimleri cildin tolere etmeyeceği renkler ise kesinlikle makyaj başarılı şekilde yapılamaz.

Ten Rengine Göre Makyaj Malzemesi Seçimi

Her yüz farklı özelliklerde ve her ten farklı renklerdedir. Bu neden ile etkin ve başarılı bir şekilde makyaj yapabilmek için ten rengine göre makyaj uygulamalarının doğru şekilde yapılması gerekiyor. Açık ten rengine sahip kişiler açık tonlarda fondöten, allık ve ruj seçimi yaparken, koyu tenli bayanlar ise cilt tonlarına en uygun renkleri seçmek durumundadırlar. Özellikle bej tonları ile tenlerinin bir ton açığı olacak fondötenleri seçebilirler.

Bazı ciltler ise çok daha özel ve karmaşık yapılara sahiptirler. Özellikle sorunlu ve lekeli olan ciltler kapatıcılığı yüksek ve koyu tonları tercih edebilirler. Burada belirleyici renk cilt rengi değil lekelerin tonudur. Cilt lekeleri ile kendi tonlarının arasında bir renk seçerek uygulayabilirler. Ten rengine göre makyaj konusunda en dikkat edilmesi gereken bir diğer konu allık seçimidir. Şeftali tonları genellikle tüm cilt renklerine uygun olduğundan seçimde zorlanmanız durumunda bu tonları tercih edebilirsiniz.

Koyu Renk Ruj Nasıl Sürülür?Güzellik ve Bakım ve benzer yazılar için kozmetik ve makyaj kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir