cildinize uygun olan fondöten seçimi

Fondöten Sürmenin Püf Noktaları

Fondöten Sürmenin Püf Noktaları

Makyajın en temel öğelerinden birisi olan fondöten elde edilen verime bakıldığında seçiminden uygulanmasına kadar çok dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Özellikler bu konuda fondöten sürmenin püf noktaları vardır ve uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilecektir.

Her bakımdan bayanların vazgeçemediği ve özellikle üzerinde durduğu makyaj uygulamalarında doğru seçim ve uygulamanın önemi büyüktür. Etkin ve kalıcı bir makyaj için ise teknikler daha fazla önem kazanmaktadır.

cildinize uygun olan fondöten seçimi
Fondöten Sürmenin Püf Noktaları

Makyaj aslında ışık oyunu olduğundan dolayı fırçayı kullanma tekniğiniz ve yönteminiz bile görünümde önem kazanmaktadır. Bu yüzden kullanılan her malzemenin kalitesi makyajın kalitesini de yükseltmektedir. Fondöten sürmenin püf noktalarına ilk bakıldığında el, fondöten fırçası ya da fondöten süngerli uygulamalar bulunuyor. Öncelikle cildinize uygun fondöteni yüzün orta alanlarına sürüp,  daha sonra fondöten fırçası veya süngeri yardımı ile kenarlara doğru yaymanız gerekiyor. Bu şekilde ciltte maske tarzı bir görün oluşmasını engellemiş oluyorsunuz.

Farklı özelliklerde bulunan farklı fondötenlerden cildinizde en uygun olanı seçerek uygulamak sizler için en iyi verimi sağlayacaktır. Köpük, likit, krem ya da stick olarak bulunan ürünlerin özellikleri de birbirinden ayrıdır. Ancak günlük bir makyaj için özellikle BB krem bazlı olan fondötenler her zaman daha doğal bir görüntü elde etmenizi sağlarlar. Dikkat edilmesi gereken konu ise fondöten sürmenin püf noktaları ve cildinize uygun olan fondöten seçimidir. Sünger kullanımı yoğun bir fondöten kullanımı sağlayacağı için ekonomik olmamak ile birlikte, öncelikle el ile sonrasında fırça ile uygulama yapmak en uygun seçenektir.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir