Kilo Vermenin Altın Kuralları Nelerdir? 2

Kilo Vermenin Altın Kuralları Nelerdir?

Kilo problemi birçok bayanı ve erkeği rahatsız eden bir durumdur. Hem fiziksel hem de sağlık açısından kilo fazlalığı büyük sorunlara yol açabilmektedir. Son zamanlar da hazır gıdalar, dengesiz beslenmeler ve genetiği bozulan yiyeceklerin tüketimi ile birlikte ülkemiz de kilo artışı hız kazanmış ve artık risk olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya obezite ile savaşırken artık ülkemiz de obezite tehdidi altındadır. Çok fazla kalori içeren ürünlerin tüketimi, yeme alışkanlıklarımızda ki değişiklikler ve teknolojinin getirdiği kolaylıklarla beraber hareketlerimizde ki yavaşlama yani hareketsizlik beraberinde obezite sorununu getirmiştir.

Kilo problemi yaşıyor iseniz öncelikle mutlaka uzman bir diyetisyenden yardım alarak bir program hazırlamalısınız. Her diyet herkese uyum sağlamayabilir, her insanın metabolizması farklı işlediği için yapılan diyetler yanlış sonuçlar doğurabilmektedir.

Ancak kilo vermek açısından birçok altın kural bulunmaktadır. Bunlardan ilki ise sık sık ve az az yemek yemektir. 3 öğün yerine öğünleri 5-6 ya çıkarıp her öğün daha az besin tüketerek yeni bir yeme düzeni oluşturabilirsiniz. Bu şekilde sindirim kolay olacak ve kısa zamanda etkisini gösterecektir. Bol bol su tüketilmesi kilo vermeyi hızlandıran altın kurallardan bir diğeridir. Diğer bir yöntem ise harekettir. Gün içinde spor değeri taşıyan hareketler yaparak vücudunuzu harekete geçirmeli ve kalori yakımı için bedeninizi çalıştırmalısınız. Bunun gibi küçük adımlar ile kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir