Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri 2

Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Küçük mutfaklarda yemek yapmak ve eşyaları yerleştirmek, her şeyi bir düzene oturtmak zordur. Özellikle mutfakta vakit geçirmeyi seven, yemeklerini mutfakta yemek isteyen herkes için küçük mutfakları hem görüntü hem kullanım açısından daha ferah ve büyük gösterecek dekorasyon önerilerini sizin için derledik.

Duvar renginizi açık tonlarda hatta beyaz seçmeniz mutfağınızın görsel olarak büyük gözükmesini sağlayacaktır. Mutfağınızın güneşten faydalanmasını sağlamalısınız, dolayısıyla koyu renkli, ışığı kapatacak perde ve storelardan vazgeçmelisiniz. Eğer yeterince güneş alan bir mutfağınız yoksa bol ışıkla büyük gözükmesini sağlayabilirsiniz hem de ferah bir ortam yaratmış olursunuz.

Özel saklama alanları yaratmak sizin için en önemli unsur olacaktır. Gizli dolaplar, oturma gruplarının altına yerleştirilmiş gizli çekmeceler, ufak boşlukları doldurabileceğiniz sepetler, dolaplara monte edilebilen taşıyıcı aksesuarlar, dolaplarınızı üst-alt, sağ-sol olarak bölecek ayırıcı aksesuarlar mutfağında kullanmanızı gerektirecek temel fikirlerdendir.

Küçük mutfağınızın özellikle köşelerini çok iyi değerlendirerek kendinize de alan bırakabilirsiniz. Mutfak masanız ya da oturma grubunuzu köşeleri kullanarak akıllıca yerleştirmek belki çok istediğiniz o büyük takımı kullanamayacak olsanız da size hem mutfakta vakit geçireceğiniz sevimli bir alan yaratmış olur hem de mutfağınızı bölmek zorunda kalmazsınız.

Mutfağınıza kurdurduğunuz ada tezgahı yemek masası olarak da kullanarak hem modaya ayak uydurup hem mutfağınızda yer avantajı sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu tezgahlara musluk ve ocak da dahil olabildiği için çok daha fazla kullanım seçeneğine sahipsiniz.

Karışıklık yaratmamak adına kendinize ait aksesuarları küçük parçalardan seçebilirsiniz.

Yine küçük evlerin olmazsa olmazlarından duvar kullanımını da es geçmemelisiniz. Duvara monte edilebilen çok şık askılıklarla birçok eşyanıza yer açabileceksiniz. Yükseğe kurdurabileceğiniz dolaplarla da çok kullanmadığınız mutfak eşyalarınızı saklayıp günlük kullanım alanlarınızdan uzakta ferah bir alan yaratabilirsiniz.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir