Bileklik Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dünya da yaşam oluştuğu tarihten günümüze kadar insanlar kendilerini değişik yöntemlerle ifade etmeye çalışmıştır. Bunun sonucunda bileklik gibi aksesuarları günümüzde bireylerin sosyal toplum içerisinde yaşarken kullanmış oldukları giyim kuşamlarıyla bir bütünlük ve kavram uyumu sağlaması için kullanmıştır. İnsanlar kendi tarzını ve şahsiyetini ifade etmek, kendini beğendirme veya hoşlandırma hissini oluşturmak için birçok değişik unsurlardan üretilmiş ya da türetilmiş olan değişik çeşit, malzeme, obje, tamamlayıcı yan unsurlar olarak tanımlanabilir.

Bileklik Hakkında Bilinmesi Gerekenler ile ilgili çok anlatılabilecek konu içerisinden önemli gördüklerimizi aktaracağız. İlk olarak bileklikleri taşımak isteyenler algıda seçicilik düşüncesiyle diğer insanlardan kendilerini ayıran bir obje olma özelliğidir. Ayrıca bazı bileklik modelleri taşıyanı gizli güçlerle koruduğuna bile inanmaktadırlar. Bir kısım insanlar uğur getirsin diye takarken bir kısmı sevdiği kişinin hediyesi ya tuttuğu tanımı ifade de edebilir.

Bazı insanlar bilekliklerin kendi güzelliğinin bir parçası olduğunu düşünürken bazıları ise kendine özgüven verdiğini düşünmektedir.

Gerçi biraz daha geçmiş tarihlere gidersek Bileklikler biraz daha statü ya da gösteriş ve bir sınıfsal ifade edebilmektedir. Kimi dönem bir devleti temsil edebilen bileklik kimi zamanda ise bir devleti ifade ediyordu.

Bazı zaman bitki şekilleriyle oluşturulan bileklikler bereketli bir yaşam olmasını anlatmaktaydı. Bileklik Hakkında Bilinmesi Gerekenler konusunda anlaşılması gerekli konulardan biri de Osmanlı dönemi göz önüne alındığında Bizanslılardan, İranlılardan, Hintlilerden ve Ruslardan etkilenilmiş bir eserler topluluğu bulunmaktadır. Sultanlarımız, şehzadelerimiz ve hatta padişahlarımız bir dönem etkilenmiş ve değişik bileklik modelleri kullanmışlardır.

Günümüzde altın madeni, gümüş madeninden tutun aklınıza gelebilecek en pahalı maddeden en ucuz lastik maddesine kadar hammadde ve ürün gamı çok geniş bir yelpazeye sahip bir aksesuar durumundadır. Bileklik Hakkında Bilinmesi Gerekenler içerisinde müşteri odaklı yapılan üretimlerde toplumda sosyal statü den zevk ve güzelliğine düşkün olan insanlara kadar bileklikler her türlü sosyal ekonomik yapıya hitap etmektedir.

Bazen tasarımlar öyle bir hâl almaktadır ki kişiye münhasır tasarımlar yapılmakta bu da yapılan o bilekliliğin değerini ciddi anlamda arttırmaktadır.

Özellikle bileklikler kuyumculuk sektöründe belli bir pazar payına sahip ticari bir emtia konumdadır. Bu temel anlamda tamamen el işçiliği ile kişiye özel hazırlanan bir tasarım elbette madenine göre kıymeti çok artacaktır.

Bileklik Hakkında Bilinmesi Gerekenler arasında en önemli olan konulardan birisi ise  birine kendimizi devamlı surette hatırlatmak istersek tamamen derin anlam ifade edebilecek bir değerli bileklik hediye etmektir. Bu hediye arkadaşa yâda özel biri için reddedilemeyecek bir hatıra ve hediye olması mutlu bir anı yakalamanız için inanılmaz katkı sağlayacaktır.

Bileklik çeşitleri arasında gotik diye tanımlanan modeller, boncuklu ya da yarı boncuklu modeller, tel ve tel örgü modeller, yünden iplik şekli verilmiş bileklik, plastik ya da lastik toka gibi birçok madde veya maddelerin harmanından da oluşabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir