Ebegümeci Çayı Zayıflatır mı? 2

Ebegümeci Çayı Zayıflatır mı?

Ebegümeci yeşil yapraklı ve yaprakları kısmen nilüfer çiçeğinin yaprağını andıran ve mor çiçeklere sahip olan şifalı bir bitkidir. Ebegümecinin yaprakları salatalarda, kahvaltılarda çiğ olarak tüketilebileceği gibi çayı da yapılabilir.
Ebegümeci çayı yeşil yapraklardan yapılabileceği gibi kurutulmuş ebegümeci yapraklarından da yapılabilir.

Peki, Ebegümeci Çayı Zayıflatır mı?

Evet, Son yıllarda popülerlik kazanan Ebegümeci çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımını da hızlandırıp hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Özellikle diyet yapanlar, kilo vermek isteyipte bir türlü kilo veremiyorum diyenler için gayet ideal bir bitki çayıdır. Diyet yapanlar için günlük rutin diyetlerinin yanı sıra günde 2 fincan ebegümeci çayını da diyet listelerine eklemelerinde fayda var.

Ebegümeci çayını hazırlamak gayet kolay ve pratik ebegümeci çayını içmek istediğiniz ölçüde bir kupayı alıp içine bir tutam ebegümeci yaprağı atın (kuru veya taze fark etmez), üzerine kaynamış sıcak su ekleyin, 5-6 dakika kadar dinlenen bitki çayınızı içebilirsiniz.

Ebegümeci çayı zayıflamaya yardımcı olduğu gibi başka faydaları da içinde barındıran çok şifalı bir bitkidir. Peki, nedir ebegümecinin diğer faydaları derseniz, hemen sayalım;

Özellikle kış aylarında yaşanan boğaz kuruluğunu giderici özelliği vardır, bunu yanında öksürük söktürücü ve göğsü yumuşatıcı, rahatlatıcı özellikleri mevcuttur.

Bağışıklık sistemini güçlendiren ebegümeci, mide rahatsızlıklarının tedavisinde de oldukça faydalıdır.

Ebegümeci tansiyonu dengeler ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

Gördüğünüz gibi ebegümeci sadece zayıflamakta değil birçok rahatsızlığın tedavisinde de kullanılabiliyor.
Sağlıklı günler dilerim.

dijital medya kampanyası
mücevher ve saat
düğün ve evlilik hazırlıkları
moda ve lüks yaşam

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir