İmplant Yaptırırken

Dişler insanlar için son derece önemlidir. Hem soysal hayatımızı hem de beslenme şeklimizi doğrudan etkileyen dişler sizlere sorun çıkarabilir. Eğer dişinizi çektirdiyseniz yerine de yeni diş gelmeyecekse sizin için tek bir tedavi yöntemi kalacaktır. İmplant tedavi yöntemi sayesinde kırılan dişlerinizin yerine yeni gömme diş yaptırabilirsiniz. Bu diş modelinde yapılması gereken şey oldukça basittir. Çenenize tıpkı bir vida yuvası gibi diş yuvası açılır. Açılan bu yuva implant yeri olarak belirlenir. Bu yuva yaklaşık altı ay kadar bekler ve kendine gelir. Bu aşamadan sonra dişiniz yerine takılacaktır.

İmplant Tedavisi

Diş kaybı yaşayan kişiler için en ideal diş taktırma yöntemi implant yöntemidir. Bu yöntem sayesinde kısa süre içinde dişlerinizi yaptırabilirsiniz. Dolgu ya da takma diş implant kadar sağlam ve kullanışlı olmaz. Bu nedenle kullanışlı bir diş yaptırmak için implant tedavisini uygulatabilirsiniz. İmplant tedavisi diğer tedavi yöntemlerine göre daha pahalı olan bir tedavidir. Fakat diğer yöntemlere nazaran çok daha kullanışlı dişlere sahip olursunuz.

İmplant Süresi

İmplant işlemi yaklaşık altı ay kadar sürer. Çenenize açılan yuvanın sizlere daha sonra sorun çıkarmaması için altı ay kadar beklemesi gerekir. Bu bekleyişten sonra yuva artık diş takılır hale gelecektir. Son aşamada tıpkı vida takar gibi dişiniz çenenize takılır. Böylece gerçek dişer en yakın yöntemle diş sahibi olursunuz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir