Pagani arabaları teknik özellikleriyle şaşırtıyor

En mükemmel arabayı düşündüğünüzde aklınıza gelen başlıca otomobiller Ferrari, Lamborghini veya Porsche olacaktır. Bu süper arabalar tüm dünyaca bilinirler. Hepsi  de şahane araçlardır ve bazı özellikleriyle birbirlerinden ayrılır. Ama ekstra heyecan verici ve sıra dışı bir otomobil istemez miydiniz?

Pagani oldukça yüksek güçlü araçlar üreten, seçkin bir araba üreticisidir. Şimdiye kadar adı pek bilinmiyordu. Şu bir gerçek ki eğer bir otomobil aşığıysanız bu ismi duyduğunuzda pek aldırmazsınız. Aslında bu da demek oluyor ki Pagani Zonda R. aracını hiçbir zaman tanıma zevkini tadamayacaksınız. Bu araç hız, kalite ve ideal gücün vücut bulmuş halidir.

Yırtıcı dış hatlarını gördüğünüzde bu yüksek performanslı arabanın üstünlüğünün bu keskin hatlardan geldiğini anlayacaksınız. Hayatınızda bir kez bu otomobili kullanma şansına sahip olursanız kesinlikle tam güç vermek ve limitlerini zorlamak isteyeceksiniz. Bu özel otomobil beklentilerinizin çok daha üstündedir. Bir kez bu arabanın kontrolünü elinize aldınız mı, hiçbir otomobilde bulamayacağınız o etkileyici ve lüks dokunuşu hissedersiniz.

Temelde Pagani Zonda R yarış pistleri için tasarlanmış olduğu için ona yollarda rastlamak pek mümkün değildir. Aslında Zonda R Zonda F modelinin hemen arkasından üretilmiştir. Bu yüksek performanslı otomobil Karbon ve titanyum karışımından üretilmiştir bu da aracın ağırlığını azaltırken sağlamlığını korur.

O pürüzsüz kaputun altında 710 Nm tork ve yaklaşık 750 beygirgücü ile kükreyen Mercedes AMG 6.0 litrelik bir canavar yatar. Arabayı kullanan kişi yan yana mekanik kablolar tarafından beslenen gaz kelebeği kumandasından yararlanır. Bu müthiş arabanın hem ABS sistemi hem de akselerasyon gücü Bosch Motorsporları tarafından yapılmıştır.

Tüm bu yüksek güçlü arabalar dışarıdan olduğu kadar içeriden de tatmin edici olmalıdır. Konu Zonda R modelinin motoru olunca Pagani masraftan kaçınmaz. Bu kuvvetli arabanın içindeki tüm kontroller mükemmeldir ve tüm motor ideal parlamayı sağlayacak şekilde kaliteli yapılmıştır. Toora ve CrMo modellerinde sürücünün güvenliğini sağlamak için beş adet emniyet kemeri bulunmaktadır.

Zonda R modelini idare edebilecek kişiler, caddelerde deneme imkânları olmayan bu güzel görüntü ve sürati yarış pistinde tadabilirler. Ayrıca bu araç,  2.7 saniyede 0 kilometreden 60 kilometreye çıkma becerisine sahiptir. Pagani Zonda R’nin maaliyeti 1.460.000’dir….

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir