İş Kıyafeti Hataları

İş Kıyafeti Seçiminde Sık Yapılan Hatalar
İş ortamının gerekliliklerini asla unutmadan hareket etmeli ve tercih edeceğiniz kıyafetleri öyle kombinlemelisiniz. Örneğin sabah uyandığınızda gideceğiniz ortamın ciddiyetini göz önünde bulundurmalısınız. Elinizde kahve ile masa başında mini etek straplez kombini sizi ne kadar rahat ettirebilir ki? İş ortamı ciddiyeti beraberinde getiren ve bunu gerektiren bir ortamdır. Bu demek oluyor ki abartıdan uzak kombinleri tercih etmelisiniz.
Dekolte Ciddiyeti Aşağı Çeker
Kimse kimsenin ne giydiğine karışamaz. Herkes isteğini giymekte özgürdür. Ancak bu anlayış yanlış yorumlanmamalıdır. İş yaşamı belirli sorumlulukları beraberinde getirir. Gün içerisinde pek çok insanla ve daha patronunuzla muhatap olacağınızı asla unutmamalısınız.  Her insanın kabul edebileceği bir kalıp belirlemeli ve uygulamasınız. Elbette kimseye kabul ettirmek zorunda değilsiniz ancak bulunduğunuz müessesede müşteri ya da üst düzey kişilerle iletişim halinde bulunacaksınız ve aykırı tavırlar ve tarzlar göze batmanızı sağlar.
Mutlaka Temiz ve Ütülü Giyinin
İlk intiba oldukça önemlidir. Dilediğiniz kadar marka giyinin ve dilediğiniz kadar şık olduğunuzu düşünün temiz bir görüntünüz yoksa bu durum sizi aşağı çekecek ve olumsuz yorumlanmanızı sağlayacaktır. Yalnızca giyimde değil saç temizliği gibi ayrıntılara da oldukça dikkat etmelisiniz. Bu gibi kilit noktaları hallederseniz gerisi ufak ayrıntılar olacaktır ve yükün çoğunu hafifletmiş olursunuz. Giyinmek yerine ve zamanına göre yapılması gereken önemli bir detaydır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir